martes, 13 de mayo de 2008

Gimp

El Gimp: és un programa adequat per a tasques com ara retoc fotogràfic o creació i disseny d'imatges. Nosaltres l'hem utilitzat perretocar algunes imatges que hem tret d'internet.


Arxius de vídeos

    • windows movie maker: permet afegir efectes especials, música i una narració.



    • nero vision: Igualt que el windows movie maker també ens permet afegir efectes especials, música...

miércoles, 30 de abril de 2008

Activitat del Full de Càlcul

Un full de càlcul és un programa que permet manipular dades numèriques i alfanumèriques disposades en forma de taules. Normalment és possible realitzar càlculs complexes amb formules i funcions a partir d'aquestes i dibuixar tot tipus de gràfics.


Amb el full de càlcul de l'Openoffice el professor ens va proposar fer un petit examen per veure el nostre nivell en aquest programa.

Les activitats constaven de fer una taula numerica entre (-25) i (25) i despres amb aquestes dades es tenia que fer una seria de calculs. Aquestscalculs es feien em les formules que el programa mateix ens donava.

La primera fila vam fer servir la formula seguent:(3X+5) i despres vam estirar el resultat i el programa mateix ens va donar el restu de resultat. Amb tots els resultats vam fer una gràfica.

La segona fila vam fer servir la formula seguent: x^3/1-x i despres vam estirar el resultat i el programa mateix ens va donar el restu de resultat. Amb tots els resultats vam fer una gràfica.

La tercera fila vam fer servir la formula seguent: Exp^(-x) i despres vam estirar el resultat i el programa mateix ens va donar el restu de resultat. Amb tots els resultats vam fer una gràfica.


Picnik Photoshop i Adobe

Aquests dos programes serveixen per modificar imatges i fer-les el teu gust mitjançant diversos efectes...que poden arribara canviar molt l'imatge.
Els dos els hem utilitzat mitjançant internet i sense tenir que instalar-los com un programa normal.

Però ens hem trobat amb un patit problema ja que en el meu ordinador no hi havia instalat el Adobe i sense aquest programa no funcionava cap dels dos programes.
Però aquest problema ha estat de fàcil arreglo,ja que he entrat a la pàg. web del mateix programa i m'he le pogut descargar gratis.

Photoshop:





Picnik:




Adobe:

martes, 29 de abril de 2008

Audacity grabació amb el micro

Hem el programa Audacity em fet un arxiu de so propi.
Amb el micro hem grabat quelcom que cadascu a volugut i posteriorment l'hem modificat utilitzant la gran diversitat d'efectes que té el programa.
Abans de modificar l'arxiu l'hem guardat amb WAV I MP3.

Els efectes més utilitzat eren els de canvi de to, treure sorolls, Augmentar o disminuir la velocitat...
Un cop fetes les modificacions edients el gust de l'usuari, després l'hem gurdat amb un arxiu WAV I MP3.



miércoles, 23 de abril de 2008

Avast

L'avast és un programari antivirus que compta amb diverses versions, que cobreixen des de l'usuari domèstic fins al corporatiu.

Existeixen dos versions, la Professional i la Home (gratuïta). Aquesta última pot ser instal·lada sempre que s'utilitzi per a us domèstic i que al mateix ordinador no es desenvolupin activitats amb caràcter lucratiu. avast! Home pot considerar-se com una versió retallada de avast! Professional, encara que el seu motor de detecció i les actualitzacions són les mateixes i tenen la mateixa freqüència.




WinAmp:


WinAmp:


WinAmp és un reproductor de fitxers MP3. En molt poc temps MP3 s'ha convertit en estàndard de so majoritari per reproduir música a la xarxa Internet. A banda de fitxers de so MP3 la versió Winamp 2.71 també reprodueix les pistes de CD i altres estàndards com WMA, Audiosoft, Mjuice, MOD o WAV.

També té moltes opcions de canvi de caratules...És un programa de fàcil parsonalització.

miércoles, 9 de abril de 2008

CDex i el driver aspi


CDex:



El CDex és una eina per fer qualsevol cosa relacionada amb l'àudio. Adreçat principalment a l'extracció i la conversió, coses com ara passar la vostra col·lecció de discos compactes a mp3 o ogg esdevenen extremadament senzilles. El CDex és programari lliure, i permet la utilització de múltiples codificadors sense les restriccions que presenten els programes comercials.




Nota: Per activar el català aneu a Options->Select Language


driver aspi:


Els drivers ASPI, són uns drivers que són utilitzats pels programes d'enregistrament ; com les grabadores. Cada programari d'enregistrament porta el seu propi adaptat, que pot estar fins i tot mes o menys optimitzat per a la grabadora però que sol funcionar bé.







Ad-Aware un Antispyware gratuït



Ad-Aware 2007 és una aplicació que ens ajudarà a desfer-nos del molest spyware que ens ataca tots els dies. És un dels productes antispyware més antics del mercat i ha estat descarregat ja més de 250 milions de vegades. Compte amb la majoria de característiques dels antispyware, protegint la teva informació privada de programes malignes detectan-los i desactivan-los. A més, et permet navegar d'una forma més segura ja que posseïx un escut de navegació que evitarà que t'infectis en pàgines malicioses. I com no, té un escaner que et permet executar sobre el teu pc per a identificar i netejar qualsevol aplicació sospitosa de la memòria o del disc dur. Altres característiques interessants són que té actualitzacions regulars per a estar sempre a l'última, suporta múltiples navegadors i té un mòdul que et permet recuperar un estat anterior del sistema després d'una infecció. Una característica que li falta és que no té protecció en temps real, deixant aquesta característica per a la seva germana Ad-Aware 2007 Plus, que és una versió ja de pagament.

Google Earth



Google Earth és un programa informàtic similar a un Sistema d'Informació Geogràfica (SIG), creat per l'empresa Keyhole Inc., que permet visualitzar imatges en 3D del planeta, combinant imatges de satèl·lit, mapes i el motor de recerca és Google.

És un programa lliure.


Mirar Esports per Internet Gratis.


Després de mirar una mica, he optat per sopcast, que té una versió per linux. Per fer-lo funcionar simplement hem de baixar el paquet, descomprimir-lo, i a dins ens trobem amb un executable: sp-sc (si no tenim la llibreria libstdc++5, també l'hem d'instal·lar). Per saber quina cadena de televisió retransmet el partit, podem visitar rojadirecta.com, que ens diu totes les transmissions esportives del dia, i a quines cadenes i amb quins programes P2PTV es retransmeten.


En el meu cas he hagut de seleccionar les emissores que ho feien amb sopcast (n'hi ha varies). De la mateixa rojadirecta.com.

martes, 8 de abril de 2008

Audacity




Avui a classe hem utilitzat un programa anomenat AUDACITY.
Aquest programa ens ha permes agafar les cançons que haviem passat amb el CDEX de CDa a MP3 i tellar-les i enganxar-les, es a dir a modificar-les com volguem.
Aquest programa també ens ha deixat unir cançons...

Tan l'Audacity com el CDEX són programes per modificar els arxius d'audio.

martes, 25 de marzo de 2008

Introducció al full de càlcul:




















En aquesta primera pràctica d'aquest mòdul hem treballat amb fulls de càlcul que estan estructurats en forma de llistes, de manera que cada columna té un nom i en cada fila hi ha les dades referents a un mateix individu.

L'OpenOffice Calc permet incorporar dades dins d'un full de càlcul amb l'estructura de taula de bases de dades organitzada en (cada columna) i (cada fila).

Aquesta feina es concreta en:

  • Immobilització de files i columnes d'un full estructurat en forma de llista.
  • Filtrats d'una llista.
  • Ordenació d'una llista.
  • Creació de subllistes a partir de determinats criteris.

martes, 4 de marzo de 2008

Taula i Gràfic de línies.




Amb les dades de la taula que haviem fet anteriorment vam seleccionarles i vam escollir representar-ho amb un gàfic de línies.

Aques gràfic en el eix de les X i vam posar i vam posar els intervals i en el de les Y les dades agrupades en anys.
En la llegenda s'explicava les dades del que representava la gàfica en colors i dades.

Mitjana, Màxima i Mínima

Amb les dades del meteocat vam fer una taula de dades clasificada en mesos de l'any.

Posteriorment amb les dades vam clacular la mitjana,màxima i mínima.
Aquestes tres operacions les vam fer amb una eina que hi ha a la barra, anomenada funcions i seleccionant les dades que voliem utilitzar.
un cop fet aquests dos passos vam escollir dintre les moltes possiblilitats del programa la formula més apropiada.

miércoles, 27 de febrero de 2008

Adreça interessant:

Aquesta adreça és molt interessant per tenir apunts sobre el full de calcul i per saber com fer-lo funcionar per treuren un gran profit.

http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/td102.htm

http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/td51.htm

http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/td128.htm

martes, 26 de febrero de 2008

Diagrama i gràfic de barres

Aprofitant les dades obtingudes de la taula de l'exercici 7, vam utilitzar-les per fer un diagrama de sectors amb la població i el nom de cada territori.

Seguidament amb les dades de la taula vam fer un gràfic de barres amb la densitat de població.


Taula i diagrama de sectors:

Em fet servir l'openoffice l'apartat de full de calcul per fer una graella amb el nom del continent la superfície i la població i després em calculat la densitat.

El costat de la graella o taula em enganxat una imatge planetària.


A sota utilitzant les dades del nom de continent i la superfície em fet un gràfic, específicament un diagrama de sectors.



miércoles, 13 de febrero de 2008

EN AQUEST TRIMESTRE TAMBÉ EM UTILITZAT DIFERENTS PROGRAMES.
COM:

printscreen:
El Prinscreen és un programa que serveix per captar imatges de la pantalla del nostre ordinador.


















dvd shrink :

Amb DVD Shrink podrem analitzar el contingut de cada DVD i seleccionar què és el que volem gravar, descartant per exemple els subtítols que no ens interessen o els diferents idiomes (àudio) que conté cada pel·lícula.

A més de descartar el que no ens interessa, si la garantia de la pel·lícula que volem gravar és superior als 4,7 GB, DVD Shrink ens reprimirà el vídeo, ajustant-lo a la capacitat del disc





















complements Firefox:

Interessants complements pel Firefox

Avui us parlaré de dos complements pel navegador Mozilla Firefox que m'han sorprès molt agradablement.

El primer s'anomena Cooliris Previews i té la funció -com el seu nom indica- de mostrar-nos una previsualització del web al qual ens portarà un determinat enllaç. Així podrem veure si ens interessa realment allò que hi ha darrera d'aquell vincle, sense abandonar el lloc web on ens trobem. D'entre les seves opcions de configuració, cal destacar que ens permet escollir la manera com volem que ens mostri les previsualitzacions (només posant-hi el ratolí al damunt, fent click a una icona que apareix en posar-hi el ratolí al damunt, etc.). L'aspecte del complement en funcionament és el que veieu a la imatge d'aquí a sota.


L'altre complement també ha estat desenvolupat per la gent de Cooliris i s'anomena PicLens. La seva funció és modificar i millorar notablement l'aspecte visual del navegador a l'hora de cercar imatges, per exemple, mitjançant Google. Bàsicament, podríem dir que ofereix una visualització en tres dimensions de les imatges que mostra un web, com si anéssim passejant per un passadís i veiéssim totes les imatges penjades a la paret. D'aquesta manera aconsegueix que trobar la imatge que desitgem resulti més fàcil i còmode ja que no hem de navegar a través de pàgines i pàgines. Cal destacar que no només funciona amb el cercador d'imatges de Google, també el podeu fer servir amb Flickr, Facebook o Yahoo! entre d'altres. Si voleu veure com funciona us podeu mirar aquest vídeo d'aquí; us sorprendrà, ja ho veureu.








Crear un índex automàticament:

Crear un índex automàticament:

1. Assigna l'estil Encapçalament 1 als títols de cadascun dels apartats principals de l'índex.


2. Assigna l'estil Encapçalament 2 als títols de cadascun dels subapartats.


3. Si cal, assigna l'estil Encapçalament 3 als punts dins els subapartats.


4. Situa el cursor a l'inici del document, o al lloc on vulguis posar l'índex, i obre el menú
Insereix / Índexs i taules / Índexs i taules. Fes clic a D'acord i l'índex s'inserirà en el document.








2. Ves a la pestanya
Ajusta i escull el tipus d'alineació que vols (imatge a l'esquerra del text, a la dreta,...)


3. Mou la imatge fins que et quedi a la posició que vols.



Canviar la mida d'una imatge sense que es deformi:

1. Selecciona la imatge que vols modificar.


2. Mou els quadrets de les cantonades de la imatge, mentre mantens premuda la tecla Majúscules (la fletxa). D'aquesta manera la imatge manté la proporció inicia
l.




PICS I NUMERACIONS:

PICS I NUMERACIONS:



Numerada:

1. Selecciona els paràgrafs que vols numerar.
2. Fes clic al botó per tal de convertir-los en una llista numerada.









Vinyetes:

1. Selecciona el paràgraf o paràgrafs on vols posar vinyetes.


2. Fes clic al botó . Veuràs com s'activen les vinyetes del paràgraf i apareix una nova barra d'eines des de la qual pots modificar característiques de la llista.


3. Per canviar el tipus de vinyeta, fes clic al botó de la barra d'eines
Pics i numeracions i escull el nou tipus de vinyeta.



Llista a diferents nivells:

1. Selecciona els paràgrafs que vols que formin la llista.


2.Converteix-los en una llista amb vinyetes o numerada mitjançant els botons o .


3. Fes clic al botó i selecciona la pestanya
Contorn. Selecciona el tipus de numeració que vols que tingui la llista.


4. Pots canviar la posició (nivell) dels diferents elements de la llista mitjançant els botons .



llista de vinyetes amb imatges:

1. Selecciona el paràgraf o paràgrafs on vols posar vinyetes.


2. Fes clic al botó . Veuràs com s'activen les vinyetes del paràgraf i apareix una nova barra d'eines des de la qual pots modificar característiques de la llista.


3. Per canviar el tipus de vinyeta, fes clic al botó de la barra d'eines
Pics i numeracions i escull el nou tipus de vinyeta. Per fer que les vinyetes siguin imatges de colors, les pots escollir de la pestanya Imatges .

Columnes:

Columnes:

1. Selecciona el tros de text que vols que vagi encolumnat.


2. Obre el menú
Formata / Columnes i escull el nombre de columnes que vols.


3. Al mateix quadre
Columnes pots indicar l'espaiat que vols entre les columnes i si vols que hi hagi una línia entre elles.







Tabulacions

1. Mitjançant el botó escull si vols que la tabulació tingui alineació a la dreta, esquerra, centrada o decimal.


2. Fes clic sobre el regle de la part superior del full en el lloc on vols que hi hagi una tabulació. Apareixerà una marca nom la següent: .


3. Pots comporvar que quan premis la tecla de tabulació, el cursor salta al lloc on hi ha la marca.



1. Abans de començar a escriure el text on vols utiltzar els tabuladors, obre el menú Formata / Paràgraf i escull la pestanya Pestanyes.


2. Per afegir una tabulació nova, indica la
posició (en cm) on vols que vagi, el tipus de tabulació (esquerra, dreta, centrada o decimal) i si vols que hi hagi algun caràcter de farciment, com puntets, per exemple. Després fes clic al botó Nou per afegir la tabulació a la llista.


3. Ves repetint el procés anterior fins que tinguis totes les tabulacions a la llista i fes clic a
D'acord .

Taules:

Taules:

Crear una taula:

1. Obre el menú Insereix / Taula


2. Selecciona el nombre de
columnes i files que vols que tingui la taula. Normalment també serà recomanable desactivar la casella Encapçalament, que repetiria la primera fila de la taula a totes les pàgines que ocupi la taula.



Inserir files en una taula:

1. Situa el cursor a qualsevol lloc de la fila sota la qual en vols inserir una altra.


2. Fes clic al botó



Eliminar una fila d'una taula:

1. Situa el cursor a qualsevol lloc de la fila que vols esborrar.


2. Fes clic al botó



Fusionar cel·les:

1. Selecciona les cel·les que vols unir.


2. Fes clic al botó Fusionar cel·les: per unir-les com si fos una sola cel·la.

Format de pàgina:

Format de pàgina:



Posar una capçalera a un document:

1. Obre el menú Insereix / Capçalera / Per defecte


2. Tot el que posis al quadre de la capçalera es repetirà a totes les pàgines del document.


3. Si vols eliminar la capçalera, torna a fer clic a l'opció
Insereix / Capçalera / Per defecte.



Posar un peu de pàgina a un document:

1. Obre el menú Insereix / Peu / Per defecte


2. Tot el que posis al quadre de la capçalera es repetirà a totes les pàgines del document.


3. Si vols eliminar la capçalera, torna a fer clic a l'opció
Insereix / Peu / Per defecte.





Numerar les pàgines:

1. Situa el cursor dins el peu de pàgina, o al lloc on vulguis posar la numeració de les pàgines.


2. Obre el menú
Insereix / Camps / Número de pàgina



Inserir un salt de pàgina:

1. Situa el cursor al lloc on vulguis que comenci la pàgina següent.


2. Prem
Ctrl+Enter.




Canviar l'orientació del full (horitzontal-vertical):

1. Obre el menú Formata / Pàgina i escull la pestanya Pàgina.


2. Fes clic al botó d'opció
Horitzontal o Vertical segons el cas.



Modificar els marges de la pàgina:

1. Obre el menú Formata / Pàgina i escull la pestanya Pàgina.


2. A la zona
Marges, modifica els valors Esquerra, Dreta, Part superior i Part inferior posant els valors que vulguis pels marges.



Canviar el color de fons d'un paragraf:

Canviar el color de fons d'un paragraf:


1. Fes clic a qualsevol lloc del paràgraf (no cal que el seleccionis tot).


2. Escull el color de fons mitjançant el desplegable



Sagnar un paràgraf:

Segnar un paràgraf:



1. Fes clic a qualsevol lloc del paràgraf que vols sagnar.



2. Mou les marques del regle de la part superior de la pantalla fins que obtinguis el sagnat desitjat. La marca de dalt fa moure només la primera línia i la marca de baix desplaça el paràgraf sencer.


3. A la part dreta del regle hi ha també una altra marca per aplicar sagnat dret.


4. Es pot fer el mateix també amb el menú
Formata / Paràgraf / Sagnats i espaiat.



Imatges:

Imatges:

Inserir una imatge en un document:

1. Situa el cursor al lloc on vols posar la imatge.


2. Si tens la imatge en un disc, obre el menú Insereix / Imatge / Des del fitxer... i selecciona la imatge que vols inserir.


3. Si has trobat la imatge a Internet o la tens en un altre document, pots utilitzar les eines de Copiar i Enganxar .



Canviar l'ajust del text al voltant d'una imatge:

1. Fes dos clics a la imatge


2. Ves a la pestanya Ajusta i escull el tipus d'alineació que vols (imatge a l'esquerra del text, a la dreta,...)


3. Mou la imatge fins que et quedi a la posició que vols.



Canviar la mida d'una imatge sense que es deformi:

1. Selecciona la imatge que vols modificar.


2. Mou els quadrets de les cantonades de la imatge, mentre mantens premuda la tecla Majúscules (la fletxa). D'aquesta manera la imatge manté la proporció inicia
l.



Estils

Estils:



Aplicar un estil de paràgraf predefinit:

1. Posa el cursor al paràgraf on vols aplicar l'estil


2. Obre el quadre d'estils (F11)


3. Fes doble clic a l'estol que vols aplicar.



Crear un nou estil:

1. Dóna format manualment a un paràgraf que servirà com a model per l'estil.


2. Posa el cursor dins aquest paràgraf (no cal seleccionar-lo).


3. Fes clic al botó del quadre d'estils i escull l'opció Nou estil des de la selecció.


4. Dóna un nom a l'estil i, després de fer D'acord, veuràs com apareix al quadre d'estils.

Modificar un estil:

1. Obre el quadre d'estils (F11)


2. Fes clic amb el botó dret del ratolí sobre l'estil que vols modificar i escull Modifica.


3. Canvia la característica que vulguis de l'estil i, després de fer clic a D'acord, les modificacions s'aplicaran a tots els paràgrafs que tenien assignat aquell estil.



Aplicar un estil de numeració:

1. Posa el cursor al paràgraf on vols aplicar l'estil


2. Obre el quadre d'estils (
F11).


3. Fes clic al botó i aplica l'estil que vulguis, fent doble clic sobre ell.



Columnes

Columnes:

1. Selecciona el tros de text que vols que vagi encolumnat.


2. Obre el menú Formata / Columnes i escull el nombre de columnes que vols.


3. Al mateix quadre Columnes pots indicar l'espaiat que vols entre les columnes i si vols que hi hagi una línia entre elles.



Fer una llista:



Numerada:

1. Selecciona els paràgrafs que vols numerar.


2. Fes clic al botó per tal de convertir-los en una llista numerada.









Vinyetes:

1. Selecciona el paràgraf o paràgrafs on vols posar vinyetes.


2. Fes clic al botó . Veuràs com s'activen les vinyetes del paràgraf i apareix una nova barra d'eines des de la qual pots modificar característiques de la llista.


3. Per canviar el tipus de vinyeta, fes clic al botó de la barra d'eines Pics i numeracions i escull el nou tipus de vinyeta.



Llista a diferents nivells:

1. Selecciona els paràgrafs que vols que formin la llista.


2.Converteix-los en una llista amb vinyetes o numerada mitjançant els botons o .
3. Fes clic al botó i selecciona la pestanya Contorn. Selecciona el tipus de numeració que vols que tingui la llista.


4. Pots canviar la posició (nivell) dels diferents elements de la llista mitjançant els botons .



llista de vinyetes amb imatges:

1. Selecciona el paràgraf o paràgrafs on vols posar vinyetes.


2. Fes clic al botó . Veuràs com s'activen les vinyetes del paràgraf i apareix una nova barra d'eines des de la qual pots modificar característiques de la llista.


3. Per canviar el tipus de vinyeta, fes clic al botó de la barra d'eines Pics i numeracions i escull el nou tipus de vinyeta. Per fer que les vinyetes siguin imatges de colors, les pots escollir de la pestanya Imatges .